Lisans 2003, ESKi Genel Md., Kalabak Su Şube Md., Kalite Güvence-AR-GE Müdür Yardımcılığı
Mezun
Kimya Bölümü’nde aldığım eğitim süresi boyunca modern laboratuvarlarda ileri teknoloji cihazları kullanma, uzman akademik kadrosuyla bire bir fikir alışverişinde bulunma fırsatı yakaladım. Aldığım lisans eğitimi sadece çalışma hayatımda gerekli teknik bilgileri değil, aynı zamanda birçok uygulama becerisi, ekip çalışması kültürü ve pratik çözümler bulma becerisini de kazandırdı. Bu bilimsel ve teknik altyapının ne kadar kıymetli olduğunun da iş hayatında bir kez daha farkına vardım. Bölümün bir parçası olduğum için çok memnunum.
2018 Havacılık Elektrik ve Elektroniği Bölümü Mezunu THY- Uçak Bakım Teknisyeni
Mezun
Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Havacılık Elektrik ve Elektroniği bölümünden 2018 Mayıs ayında mezun oldum. Okulda gördüğüm kaliteli eğitimin bir sonucu olarak mezun olduktan sonra Türk Hava Yolları Uçak Bakım Teknisyenliği sınavlarını kazanıp aynı yılın temmuz ayında Türk Hava Yolları’nda çalışmaya başladım. Okulumun beni havacılıkla tanıştırdığı zamandan itibaren içimde oluşan pilotaj aşkı için aynı zamanda Türk Hava Yolları 2. Pilot yetiştirme ilanına da başvurdum. Okulda almış olduğum havacılık kültürü ve iyi İngilizce temeli sayesinde bu ilanı da kazanarak hayallerimi gerçekleştirmiş oldum.
1992 Uçak Elektroniği Bölümü Mezunu, AZUR Havacılık – Genel Müdür
Mezun
Fakültemiz Uçak Elektroniği Bölümünden 1992 yılında mezun oldum. Mezun olduktan hemen sonra Türkiye’nin ilk özel havayollarından biri olan İstanbul Havayolları’nda Uçak Teknisyeni unvanı ile göreve başladım. Okulumuzun kuruluşu sonrası 3. Dönem mezunlarından olmama rağmen, okulumuzun marka değeri, aldığımız kaliteli eğitim ve bizden önce mezun olmuş arkadaşlarımızın sektördeki başarılı çalışmaları nedeniyle iş bulmakta herhangi bir sıkıntı yaşamadığımı rahatlıkla söyleyebilirim. Mezuniyet sonrası kesintisiz olarak 27 yıldır, Havacılık Sektöründe görev yapmaktayım. Uçak Teknisyeni unvanı ile başlayan iş yaşantımın ilerleyen yıllarında sektörün önde gelen şirketlerinde birçok pozisyonda yönetici olarak görev yapma şansını yakaladım. Şu an itibarı ile 2012 yılından bu yana görev yapmakta olduğum Azur Havacılık bünyesinde Genel Müdür unvanı ile iş yaşantımı sürdürmekteyim. Çalışma hayatım boyunca okulumuz mezunlarının sektörde çok başarılı işler yaptığına ve iyi pozisyonlara geldiğine gururla şahit oldum. Bunun yanı sıra, mezunlarımız arasındaki arkadaşlık ve dayanışmanın hem havacılık sektörüne hem de bireylere çok önemli katkılar yaptığını düşünüyorum. Okulumuzda öğrenime devam etmekte olan arkadaşlarıma tavsiyem meslek hayatına atıldıktan sonra da öğrenmeye açık olmaları, kendilerini sürekli geliştirmeleri ve dünya havacılığının ortak dili olan İngilizcelerini çok iyi hale getirmeleridir. Okulumuz bünyesinde almış oldukları nitelikli eğitim ve öğretim başarının anahtarı olacaktır.
1992 Pilotaj Bölümü Mezunu - EMİRATES HAVAYOLU - Kaptan Pilot
Mezun
1992 yılı Fakültemiz Pilotaj Bölümü ilk mezunlarındanım. İş hayatına 1993-1995 yıllarında Unsped Cargo’da başladım. 1995 yılında Sunexpress’de ikinci pilot olarak atandım. 2000 yılında her pilotun arzu ettiği kaptan pilotluk unvanını elde ettim. 2005 yılında Emirates Havayollarında başladığım görevime halen Boeing 777’lerde Kaptan Pilot olarak devam etmekteyim. Bu hızlı yükseliş ve kariyerimde bana büyük katkısı olan okuluma ve öğretim üyelerine gönülden teşekkür ederim.
2004 Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümü Mezunu - SUN EXPRESS HAVAYOLLARI – Uçuş Harekât Uzman
Mezun
1999 yılında, dünyada ve özellikle Türkiye’de gelişmeye başlayan Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliğini, havacılık sektörü hakkında pek bilgim olmamasına rağmen, bölümüm olarak tercih ettim. 2004 yılı mezuniyetime kadar okulda verilen dersleri reel sektör ile kombine edip kendimi geliştirme imkanı buldum. Mezun olur olmaz Çelebi Yer Hizmetlerinde operasyon memurluğu akabinde Sky Havayollarında Dispatch yardımcılığı ve Dispatch olarak 5 yıl kadar çalıştım. Ardından 1 yıl Corendon Havayolları, sonrasında 8 yıldan bu yana Sun Express Havayollarında Dispatch olarak çalışmaktayım. Havayolu çalışma hayatımda yurtiçi ve yurtdışında birçok eğitime katılma fırsatım oldu. Bu kazanımlarımı gerek iş hayatım gerekse kariyerimdeki ilerleyişimde pozitif katkı olarak kullanarak, son 3 yıldır Etops Dispatch’i olarak uzun menzilli uçuşların planlamasını yaptığım görevime atanmış bulunmaktayım. Mesleğime ve bana olan destek ve katkılarından dolayı okuluma ve hocalarıma teşekkürü bir borç bilirim.
2011 Hava Trafik Kontrol Bölümü Mezunu Devlet Hava Meydanları İşletmesi – Hava Trafik Kontrolörü
Mezun
2005 yılında Fakültemiz Hava Trafik Kontrol Bölümü’nü kazandım. On kişilik sınıfımızla özel ders tadında derslerimizde öğretmenlerimiz bize yaptığımız işin ciddiyetini anlatmak için çabalasalar da ilk defa 2009 yılında Sabiha Gökçen Havalimanı’nda staj yaparken gerçek uçaklarla konuşma imkânı buldum ve işin büyüsüne kapıldım. Aynı yıl Atatürk Havalimanı’nda da staj yapma şansım oldu ve gelecekte kesinlikle Atatürk Havalimanı’nda çalışmak istediğime karar verdim. 2011 yılında mezun olduktan kısa bir süre sonra Türk Hava Kurumu Selçuk Meydan İşletme Müdürlüğü’ne bağlı olarak meslek hayatıma adım attım. Yaklaşık 2,5 sene görev yaptıktan sonra DHMİ bünyesinde çalışmaya başladım. Staj zamanı hayalini kurduğum birimde çalışma imkânı yakaladım. Atatürk Havalimanı’nda çalışmaya başladıktan sonra, Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği yönetim kurulu üyeliğine seçildim ve ülkemi uluslararası toplantılarda temsil etmeye başladım. Bütün yoğunluk ve koşturmanın içerisinde mesleğimle ilgili söyleyebileceğim şey, çok yorucu, problemli ve yoğun bir çalışmanın ardından neden bu mesleği seçtiğimi sorgulayıp sonra tekrar çalışmak istemem. Hiçbir zaman sıkılmanın mümkün olmadığı, canlı bir akış içerisinde çalıştığınız için sürekli farklı senaryolarla karşılaştığınız ve sürekli aktif kalmanızı sağlayan bir meslek. Bu tecrübe ve başarılarımın arkasında alanında uzman ve seçkin kadrosu ile okulumun olduğunu söylemekten büyük mutluluk duymaktayım.
Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin yenilikleri ve sanayi ile iş birliğini destekleyen öğretim kadrosu ile birlikte teknoloji ve tasarımı birleştiren çevreci ve verimli yeni ürünler, hizmetler ve deneyimler tasarlamayı amaçlıyoruz. Bu doğrultuda estetik ve işlevsel ihtiyaçlarınıza tasarım odaklı bir bakış açısı katıyoruz. Tasarım ile rekabette farkındalık yaratıyor, ürünlere ve süreçlere değer katıyoruz.
Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öncü akademisyenler ve tasarımcıların bir arada kurdukları ve güncel problemler doğrultusunda sürekli yenilenen disiplinler arası bir eğitim anlayışına sahiptir. Öğrencilerini eleştirel düşünce alışkanlığına sahip araştırmacı, yenilikçi ve özgür düşünebilen tasarımcılar olarak yetiştirmeyi hedeflemektedir. Gerçekleştirdiğimiz sanayi destekli çalıştaylar ve atölye çalışmaları uzmanlaştığımız alanlarda profesyonel hayata hızlı ve güçlü bir geçiş yapmamıza katkı sağlamaktadır.
Eskişehir Teknik Üniversitesi, Endüstriyel Tasarım Bölümü, bizlere tecrübelerini en iyi şekilde aktaran, deneyimli akademik kadrosu ile Türkiye'nin sayılı Endüstriyel Tasarım Bölümleri arasındadır. Üniversitede aldığımız eğitimin önemini staj yaparken daha iyi görebilme imkanım oldu. Üniversitede edindiğim donanım sayesinde daha stajdayken iş fırsatları yakaladım.
B. Sc, 2016, Erasmus Değişim Programı 2014-2015 Sapienza Universita Di Roma, DS Architecture İşletm
Mezun
Üniversitemiz lisans eğitim sürecinde, mesleki temel eğitim ilkelerinin yanı sıra ileri meslek hayatımızda karşılaşabileceğimiz konuları biçimlendirirken, çözmemiz gerekebilecek çeşitli problemleri bizlere soyut ve somut alıştırmalar ile önceden tanıtmayı hedefler. Böylelikle bünyesinden mezun olan kişilere mesleki donanım sağladığı gibi kişisel kariyer hedeflerini ilerletme becerisi kazandırır. Benim de ulaştığım hedefler ve paydaşı olduğum başarılarda, Eskişehir Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümünde ve desteklediği olanaklar ile Erasmus Değişim Programında aldığım mimarlık eğitimi ve bünyesinde bulunan uzman akademik kadrosu ile sağladığı teknik yetkinlik bana mesleğimde başarı ve özgüven katmasının yanında sosyal yaşamıma ve vizyonuma kattığı destek yadsınamaz.
2014-2018 Mimarlık Bölümü, 2018- Serbest Mimar ve yarı zamanlı öğretim elemanı (Medipol Üniversitesi
Mezun
Eskişehir Teknik Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü, dışa dönük eğitim modeli ve çok yönlü etkinlik programı ile öğrenciler yetiştiriyor. Bu tasarım kültürü ile arzulu ve vizyoner öğrencilerin yetişmesini sağlıyor.
Anadolu Üniversitesi Mimarlık 2001- Yüksek Lisans Hacettepe Üniversitesi 2005 – Eskişehir Teknik Üni
Mezun
Mezunu olduğum Mimarlık Tasarım fakültesi evrensel eğitim anlayışı ve bütüncül yaklaşımı ile öğrencisini geleceğe hazırlayan, farklı bakış açıları kazandıran, vizyon sahibi bir fakültedir. Üniversitemizin sahip olduğu köklü geçmişin temellerinden olan Mimarlık Bölümünde aldığım sağlam eğitim altyapısı, özgüven sahibi, ekip çalışmasında etkin ve çok yönlü tasarım yaklaşımını benimsemiş bir mimar olarak profesyonel hayatımda attığım adımlara önemli katkı sağlamıştır.
B. Sc., Anadolu Üniversitesi, 2017, Atölye E Mimarlık 2017 - Eskişehir Teknik Üniversitesi, Doktora
Mezun
Eskişehir Teknik Üniversitesi'nde tasarım bazlı bir mimarlık eğitimi almak, mimarlık mesleğine dair bakış açımı değiştirmiş ve bir tasarımcı olma yolunda sağlam bir alt yapı oluşturmamı sağlamıştır. Okulun bulunduğu kentin getirileri ve sahip olduğu sosyal olanaklar, üniversitenin bir eğitim hayatı olması yanında kişisel gelişime de katkıda bulunmaktadır. 2018 yılında doktora eğitimime de mezun olduğum Eskişehir Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümünde başladım ve katıldığım YÖK 100/2000 Doktora Burs Programı kapsamında, bölümün deneyimli akademik kadrosu ile asistan olarak derslere girmekteyim. Yeni mezun biri olarak, burada edindiğim tecrübelerin bana katkısının büyük olacağına inanıyorum.
Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü 2016, Fen Bilimleri Enstitüsü - Endüstriyel Sanatlar Anabilim Dalı
Mezun
Şehrin değerlerden biri olan üniversitemiz gerek eğitim kadrosu gerekse imkânları olmak üzere bizim için önemli bir yere sahiptir. Eğitim sürecimizde bize sunulan atölye ve laboratuvar imkânları, ders içerik ve işleyiş süreci mesleki anlamda gelişimimizi önemli ve iyi bir farkla tamamlamamıza olanak sağlamıştır. Ayrıca sunulan sosyal imkânlar ve kültürel etkinlikler öğrenci için çok değerlidir.
Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü 2016, Fen Bilimleri Enstitüsü, Endüstriyel Sanatlar Anabilim Dalı, M
Mezun
Eskişehir’de bulunan üç önemli üniversiteden biri olan Eskişehir Teknik Üniversitesi deneyimli bir eğitim kadrosuna sahiptir. Üniversitenin bünyesinde bulunan donanımlı atölye ve laboratuvarlar sayesinde öğrenciler çalışmalarını elverişli ortamlarda yapmaktadırlar. Eğitim hayatının yanı sıra yapılan sosyal ve kültürel etkinlikler öğrencilere birçok şey katmakta ve üniversiteyi daha keyifli bir hale getirmektedir.
Birçok disiplin ve meslek gurubunun birlikte çalıştığı, tasarım, projelendirme ve uygulama süreçlerinin yoğun ve zorlu zaman koşullarında gerçekleştiği bir alanda, ilk yıllarımda fiilen tasarımların gerçekleşmesine dair projelerin hazırlanmasında aktif faaliyet gösterirken; okul yıllarında edindiğim yoğun çalışma disiplini ve proje teslim sürelerine uyma gerekliliği bana avantaj sağladı.
İlerleyen yıllarda büyük projelerde ekip ile çalışmak ve ekibin uyumu, organizasyonu farklı sorumluluklar gerektirdi. Yine okul döneminde atölye çalışmaları ve ekip halinde yürütülen proje çalışmaları bu süreci büyük ölçüde destekledi. Bugün anlıyorum ki; benim için en değerli kısımlardan biri de Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde olmaktı. Plastik sanatlar, grafik, animasyon bölümleri ile ortak dersler, sergiler ve tüm eğitim sürecinin birlikte yürümesi, multidisipliner bir bakış açısı sağladı. Disiplinler arası koordinasyonu kurmak, farklı ekipleri yönetmek ve tasarımın sanat ile olan ilişkisini unutmadan evrensel nitelikte üretim yapabilmek, tüm eğitimimin bir sonucu bence. Benim yaşamımda Eskişehir Teknik Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İçmimarlık bölümü; kültürü, tarihi, bireyleri ve içinde barındırdığı her şey ile yolumun kesişmesi, eğitim sürecim ve mezuniyetim, tüm ömrüm boyu gurur duyacağım ve hatırlayacağım bir yaşam kesiti.
Fakültede geçirmiş olduğum zamanın ve aldığımız eğitimin ne denli yüksek seviyede olduğunu, yurtdışında is yapmaya başladığımda anladım açıkçası. Uluslararası platformlarda karşılaştığım yeni mezun meslektaşlarımızdan teorik olarak çok ilerde oluşumuzun avantajını deneyimleme sansına kavuştum. İçmimarlık bölümü hocalarının vizyon, bilgi birikimi ve kararlılık hususlarındaki yaklaşımı sayesinde, sektöre yon veren bireyler yetiştirilmesi amacından odun vermiyor olmaları gurur verici. Verilen olanakları fazlasıyla benimseyen biri olarak mezun olduğum kuruma her şey için teşekkürü borç bilirim.
Eskişehir Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü zengin öğretim kadrosu ve uygulama dersleri için laboratuvar imkanları nedeniyle fark yaratmaktadır. Çevre mühendisliği hava, su, toprak, katı atık ve ekoloji gibi çok yönlü bir mesleki eğitim süreci içermektedir. Bu konularda alanlarında uzman hocalarımız olduğu için eğitim sürecimizde çok yönlü eğitim süreci geçirdik. Yapmış olduğum stajlarda diğer üniversitelerden gelen öğrencilerle yaptığım konuşmalar sırasında onların imkanları ile kendi imkanlarımı karşılaştırdığımda üniversitemin bana sektörde fark yaratacağım imkanlar sağladığını fark ettim. Ayrıca staj yaptığım yerlerdeki yetkililerinde bu durumu teyit etmesi, üniversitemizin sağladığı imkanların bizleri diğer üniversitelerden mezun olan meslektaşlarımızdan olumlu yönlerde ayrıcalıklı kıldığı görülmektedir. İş hayatına adım attığım 7 aylık süreç boyunca öğrendiğim her şeyin teorik ve uygulamada fark yaratan etkilerini görmekteyim.