Kimya Bölümü, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Ph.D.
Öğretim Üyesi
Huzurlu, araştırmacı ve yeniliklere her zaman açık bir bölüm. Bölümümüz ve üniversitemizin sunduğu imkânlar sayesinde misyonumuza uygun öğrenciler yetiştirmekteyiz. Gerek öğrenciliğimde gerekse de öğretim elemanı olarak görev aldığım süre içerisinde buranın bir parçası olduğum için gurur duyuyorum.
Hava Trafik Kontrol Bölümü Öğretim Üyesi
Öğretim Üyesi
Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi kuruluşundan bu yana mesleki yeterliliklere sahip havacıları sektöre kazandırmaktadır. Fakülte programları Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce onaylı olup, öğrencilerimiz ilgili programın gerektirdiği lisans ve sertifikalara sahip olarak mezun olur. Fakültemiz ve mezunlarımız Türk sivil havacılığının gelişimine ve sürdürülebilirliğine önemli katkılar sağlamaktadır.
Havacılık Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi
Öğretim Üyesi
Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültemiz, Eskişehir Teknik Üniversitesi bünyesinde havacılığın uygulama alanına hizmet eden ülkemizin en köklü ve büyük fakültesi olarak faaliyetlerine devam etmektedir. Benim de ilk mezunları arasında bulunduğum Havacılık Yönetimi (eski adı ile Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği) Bölümü ise, hava taşımacılığına hem operasyonel hem de idari açıdan hizmet verecek, işletmecilik fonksiyonlarını yerine getirecek çalışanları yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Sektör gereksinimlerine göre güncellenen ders programlarımıza ek olarak, öğrencilerimizin yurtdışı tecrübeler kazanabilmeleri için başta Avrupa ülkeleri ve Çin olmak üzere çeşitli ülkelerden okullarla iş birliklerimiz bulunmaktadır. Mezunlarımız havayolları, havaalanı ve terminal işletmeleri, yer hizmeti kuruluşları gibi işletmelerde çalışabildikleri gibi; Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Devlet Hava Meydanları İşletmesi, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) gibi kurum ve kuruluşlarda da görev alabilmektedirler. Havacılık uluslararası bir sektördür. Bu nedenle, başta İngilizce olmak üzere kendisini geliştirmiş, iyi yeteneklerle mezun olmuş öğrencilerimiz için gerek ulusal gerekse uluslararası alanda iş fırsatları bulunmaktadır.
Havacılık Elektrik ve Elektroniği Bölümü Öğretim Elemanı
Öğretim Üyesi
1989 yılında o zamanki adı ile Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulu Uçak Elektroniği Bölümünü kazandım. 1991 yılında THY Uçak Elektroniği Bölümü öğrencilerine burs ilanına başvuran 6 kişiden birisi olarak 1992 de mezun olur olmaz THY Teknik’te işe başladım. 5 yıl teknisyenlik yaptıktan sonra THY Teknik Eğitim merkezine okulumuz mezunu ilk teknik öğretmen olarak atandım. Tüm bu tecrübelerimi beni bu alanda büyük özveri ile yetiştiren okuluma aktarabilmek için 1999 da fakültemizde öğretim üyesi olarak işe başladım. 2002 yılında Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Mezunları Derneğini kurup 10 yıl başkanlık görevini yürüttüm. 2012 yılı itibari ile halen Türkiye’de tüm uçak bakım teknisyenlerinin lisanslandırılması için yapılan SHY66 Modül sınavlarının ESTÜ Müdürlüğü’nü sürdürmekteyim.
Ayrıca, SHGM-YÖK arasında kurulan Eğitim Çalışma Komisyonunda Bakım Eğitimi konusunda tüm havacılık okullarının Eğitim Komisyon Başkanlığı görevini de okulumuz ve tüm ülkemizdeki havacılık eğitim sektörlerine katkı sağlamak amacı ile devam ettirmekteyim. Bütün bu vizyonu bana sağlayan başta Üniversitem ve THY’de aldığım eğitimlerdir. Okulumuza başladığım 1989 yılından itibaren gerek Üniversitemizdeki gerekse havacılık sektöründeki baş döndürücü gelişmeleri çok yakından izleme imkânı buldum. Fakültemizde, havacılık sektöründe nicelikten çok niteliğin önemini dikkate alarak eğitimlerimizi vermekteyiz ve bu anlamda Ülkemizin Bakım Eğitimi konusundaki en önemli ve kaliteli eğitimini veren bir kurumun mensubu olmaktan gurur duymaktayım.
2004 Uçak Gövde Motor Bakım Bölüm Mezunu, ESTÜ Öğretim Üyesi
Öğretim Üyesi
1999 yılında havacılığa ilk adımımı attığım Uçak Gövde Motor Bakım bölümünden 2004 yılında mezun olduktan sonra çeşitli sahalarda havacılığın bir ferdi olmaya devam ettim. Türkiye’nin öncü ve lideri olan bölümümüz mezunu olarak, bu onuru ve gururu her zaman yaptığım çalışmaları benden sonra geleceklere aktararak örnek olmaya çalıştım. Havacılık sektörüne teknik personel, mühendis ve akademisyen yetiştiren Eskişehir Teknik Üniversitesi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Uçak Gövde Motor Bakım Bölümü öğretim üyesi ve daha önemlisi eski öğrencisi olarak bu bölümün bir parçası olmaktan onur duyuyorum.
Çağdaş ve bütüncül yaklaşımlarıyla alanında öne çıkan, uzun yıllar bölüm başkanlığını da özveriyle yürüttüğüm bölümümüzde zaman içinde çok şey değişti. Ama öğrencilerimize verdiğimiz değer, derse girerken yaşadığımız heyecan ve mezuniyet sonrası duyduğumuz gurur değişmedi.
Kökleri sağlam, yönetim ve öğretim kadrosu deneyimli bir kurum olan Üniversitemiz yeni misyon ve vizyonu doğrultusunda her geçen gün daha da güçlenerek yoluna devam etmektedir. Bu deneyimin 27 yıllık bir parçası olan İç Mimarlık Bölümü’nün önce asistanı sonra da öğretim üyesi olarak, geleceğin problemlerine ışık tutacak ve iç mekanlarını tasarlayacak akademisyenler ve tasarımcıları yetiştirme sürecinde ilk günkü heyecanla ve gururla çalışmaktayım.
Tasarım ve üretimin kesişiminde uygulamalı eğitime tanıdığı olanaklarla öğrencilerinin gözünde profesyonel hayata hazır olduklarının ışığını yakan içmimarlık bölümü varlığıyla hep farklı olacaktır.
Mimarlık Bölümü, İstanbul Teknik Üniv. Ph.D.
Öğretim Üyesi
Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin akademik araştırma ve eğitim alt yapısına gösterdiği özenin yanında, özellikle öğrenci ve mezunlarının kariyerlerini geliştirmede sunduğu olanaklar tüm Türkiye’de tercih edilen bir kurum olmasını sağlamaktadır.
Mimarlık Bölümü, Yıldız Teknik Üniv. Ph.D.
Öğretim Üyesi
Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin sağladığı akademik araştırma, uygulama ve eğitim desteği, ulusal ve uluslararası işbirlikçi çalışmalara ve bilimsel araştırmalara teşvik ediciliği Türkiye genelinde örnek oluşturacak niteliktedir. Bu kapsamda hem öğrencilerin hem de akademisyenlerin dahil olmak isteyeceği bir kurumdur.
B. Sc. Mimarlık Bölümü, Yıldız Teknik Üniversitesi
Öğretim Üyesi
Eskişehir Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümünün gerek öğretim elemanları, gerek öğrencilerinden oluşan kocaman ailesinin ben de kısa sürede bir üyesi oldum. Bana ait olduğumu hissettiren akademik kadro, benim de öğrencilere aidiyet hissini aşılamamı sağladı. Eminim öğrenciliğim burada geçmiş olsa aynı hissiyatı o zaman da yaşardım. Bu ailenin büyümeye devam etmesi dileğiyle...
B. Sc. Mimarlık Bölümü, Osmangazi Üniversitesi
Öğretim Üyesi
Eskişehir Teknik Üniversitesi, Mimarlık Bölümü kadrosunda Araştırma Görevlisi olarak yer almak, şehrin potansiyelleri ve deneyimli kadrosu düşünüldüğünde birçok imkan sağlamakta. Ben de bu imkanları olabildiğince değerlendirip mimarlık disiplinin uluslararası platformda yer alan tartışmalarına yeni açılımlar kazandırmak ve üniversitenin çok boyutlu düşünmeyi mümkün kılan birbirinden farklı perspektiflerine katkı sağlamak için buradayım.
Eskişehir Teknik Üniversitesi, Moda ve Tekstil Tasarım Bölümü, öğretim üyeleri ile farklı eğitim, akademik kültürü ve sektör deneyimleri bulunan kadroya sahiptir. Mevcut bilgisayar donanımları ve güncel tasarım program ve yazılım kullanımı ile öğrencilere önemli imkânlar sağlanmaktadır. Sanayi ve sektör iş birliklerinin gelişmesi ile bölümün bilinirliğine katkılar sağlayacaktır.
Bölümümüz gelişmiş laboratuvar ve atölye olanakları ile kendi alanında ülke çapında ayrıcalıklı bir yere sahiptir. Ülkenin ihtiyaçları doğrultusunda çağdaş, yaratıcı, üretken ve yeterli donanıma sahip mezunlar yetiştirmeye çalışıyoruz. Bunun yanında sektörle yakın ilişkiler kurarak ileri seviyede projeler ve akademik faaliyetler de yürütüyoruz. Bize her türlü olanağı sağlayan üniversitemizde ve Türkiye’nin en güzel şehirlerinden birisinde bulunmaktan mutluluk duyuyoruz.
Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü 2001 yılından bugüne verdiği tasarım eğitimi ile sektörün katma değer yaratmada ihtiyaç duyduğu yaratıcı, özgün, yeni- farklı, estetik, üretilebilir ve işlevsel tasarımları geliştirebilen tasarımcılar yetiştirmektedir. Bölümde verilen tasarım eğitimi, sürekli yenilenen ve gelişen eğitim programları ile evrensel normları yakalamaktadır. Ayrıca, Bölüm, gelişmiş üretim atölyeleri ve bilgisayar laboratuvarları ile moda ve tekstil tasarım teknolojilerini kullanabilen tasarımcılar yetiştirmektedir.
Bir zamanlar öğrencisi olarak tasarımı ve tasarlamayı bilimsel bir kültür çerçevesinde öğrendiğim, bugün ise akademik hayatımın başladığı, sürdüğü ve edindiğim birikimi aynı bilimsel kültür içerisinde öğrencilerimize aktarmaya çalıştığım bir ailenin; Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin parçası olabilmekten gurur duyuyorum.
Yaratıcı düşüncenin, genç beyinlerde filizlenmesine katkıda bulunma şansına sahip olmak benim için bir ayrıcalık. Üniversite ile sanayiyi buluşturan bir eğitim anlayışıyla, ülkemizde tasarım eğitiminde bir ekol haline gelmiş olan bölümümüzle ve tasarım camiasına kazandırdığımız mezunlarımızla gurur duyuyorum.
Yaşamımızın en önemli kaynakları, içinde var olduğumuz doğa ve yarattığı kültürle insanın kendisidir. Kendi adıma, yapmakta olduğum şeyden, yani merak etmekten, bilgi üretmekten ve gelişmeye açık insanlarla türlü soruları ve bulduğum kimi yanıtları paylaşmaktan keyif alıyorum. Henüz kurulmuş olan üniversitemizi, ülkemiz ve tüm insanlığın ihtiyaç duyduğu bilimsel üretimi evrensel düzeyde gerçekleştirmenin ve nitelikli insan yetiştirebilmenin bir imkânı olarak görüyorum. Aynı zamanda bu unsurları, bir araya geldiğimiz çalışma arkadaşlarımla ortak çabamızın öncelikli ilkeleri olarak kabul ediyorum. Yolumuz açık olsun!